Het tijdstip wordt later bepaald | De locatie wordt later bepaald

World Beach Wrestling Championships

Is het jaarlijkse wereldkampioenschap dat wordt georganiseerd door United World Wrestling voor de sport strandworstelen.
Tickets zijn niet te koop
World Beach Wrestling Championships

Tijd en locatie

Het tijdstip wordt later bepaald
De locatie wordt later bepaald

Over het evenement

Tot 2010 was alleen de  Senior-divisie actief en elke leeftijdsafdeling heeft aparte mannen- en  vrouwenafdelingen. Aanvankelijk waren er slechts twee gewichtsklassen  voor elk van de genderdivisies binnen de Senior-divisie, lichtgewicht en  zwaargewicht.

Het aantal gewichtsklassen  breidde zich vanaf 2011 uit, met de senioren divisie met vier  gewichtsklassen (70 kg, 80 kg, 90 kg en zwaargewicht) en de senioren  divisie voor dames met drie gewichtsklassen (60 kg, 70 kg en  zwaargewicht). Hoewel niet officieel erkend door UWW als een Wereldkampioenschap,  erkennen veel landen de strandworstelwedstrijd van de World Wrestling  Games als het World Beach Wrestling Championship in 2007 (gehost in  Antalya, Turkije) en 2008 (gehost in Durres, Albanië). Dezelfde  erkenning wordt over het algemeen niet gegeven aan de World Wrestling  Games 2009 (gehost in Siauliai, Litouwen), aangezien de Beach Wrestling  World Championships officieel zijn teruggekeerd.

Tijdens de World Wrestling  Games waren er ook kampioenschappen in Grappling en Sambo, waarbij de  drie stijlen in die tijd gezamenlijk bekend stonden als de  "ontwikkelende stijlen". Vanaf 2019 worden de Wereldkampioenschappen voor de seniorenafdeling  bepaald via een puntensysteem tijdens de Beach Wrestling World Series.  De Beach Wrestling World Series biedt meerdere internationale  competities, die  in Nederland vanaf 2016 georganiseerd word door de  opleiding-afdeling van de KNKF (Koninklijke Nederlandse Krachtsport en  Fitness bond).

Deel dit evenement